Wanneer zijn de schoolvakanties 2021?

De schoolvakanties zijn voor veel gezinnen een belangrijk moment om er even tussenuit te gaan. Maar wanneer zijn de schoolvakanties in 2021? In dit artikel geven we een overzicht van de vakantiedata voor het komende jaar.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is de eerste vakantie van het jaar en valt in de periode van 20 februari tot en met 28 februari 2021. Deze vakantie wordt ook wel de krokusvakantie genoemd en is voor veel gezinnen een moment om te genieten van de wintersport of om er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming.

Meivakantie

De meivakantie is een van de langere vakanties van het jaar en valt in de periode van 1 mei tot en met 9 mei 2021. Deze vakantie is voor veel gezinnen een moment om eropuit te trekken en te genieten van het voorjaar. Veel pretparken en attracties openen in deze periode hun deuren voor het nieuwe seizoen.

Zomervakantie

De zomervakantie is de langste vakantie van het jaar en valt in de periode van 10 juli tot en met 22 augustus 2021. Deze vakantie is voor veel gezinnen het moment om op vakantie te gaan naar het buitenland of om te genieten van de zomer in eigen land. Veel scholen sluiten in deze periode hun deuren en ook veel bedrijven hebben een zomerstop.

Herfstvakantie

De herfstvakantie valt in de periode van 16 oktober tot en met 24 oktober 2021. Deze vakantie is voor veel gezinnen een moment om eropuit te trekken en te genieten van de herfstkleuren in de natuur. Ook zijn er in deze periode veel leuke activiteiten te doen, zoals pompoen snijden en Halloween-feestjes.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is de laatste vakantie van het jaar en valt in de periode van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Deze vakantie is voor veel gezinnen het moment om samen te zijn en te genieten van de feestdagen. Ook zijn er in deze periode veel leuke activiteiten te doen, zoals schaatsen en kerstmarkten bezoeken.

Conclusie

De schoolvakanties in 2021 zijn als volgt:

  • Voorjaarsvakantie: 20 februari tot en met 28 februari 2021
  • Meivakantie: 1 mei tot en met 9 mei 2021
  • Zomervakantie: 10 juli tot en met 22 augustus 2021
  • Herfstvakantie: 16 oktober tot en met 24 oktober 2021
  • Kerstvakantie: 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022

Plan je vakantie op tijd en geniet van de tijd samen met je gezin!

Plaats een reactie