Wanneer zijn de schoolvakanties in 2021?

Als ouder of leerling is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je tijdig plannen maken voor vakanties of andere activiteiten. In dit artikel geven we een overzicht van de schoolvakanties in 2021.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is de eerste vakantie van het jaar en valt in de maand februari. In 2021 begint de voorjaarsvakantie op 20 februari en duurt tot en met 28 februari. Deze vakantie wordt ook wel de krokusvakantie genoemd en is een week lang.

Meivakantie

De meivakantie is een van de langere vakanties van het jaar en valt in de maand mei. In 2021 begint de meivakantie op 1 mei en duurt tot en met 9 mei. Deze vakantie is een week lang en wordt vaak gebruikt om op vakantie te gaan.

Zomervakantie

De zomervakantie is de langste vakantie van het jaar en valt in de maanden juli en augustus. In 2021 begint de zomervakantie op 10 juli en duurt tot en met 22 augustus. Deze vakantie duurt zes weken en is de ideale periode om op vakantie te gaan.

Herfstvakantie

De herfstvakantie valt in de maand oktober en is een week lang. In 2021 begint de herfstvakantie op 16 oktober en duurt tot en met 24 oktober. Deze vakantie wordt ook wel de najaarsvakantie genoemd en is een goede periode om eropuit te gaan.

Kerstvakantie

De kerstvakantie is de laatste vakantie van het jaar en valt in de maand december. In 2021 begint de kerstvakantie op 25 december en duurt tot en met 9 januari 2022. Deze vakantie duurt twee weken en is een goede periode om te ontspannen en te genieten van de feestdagen.

Conclusie

Als ouder of leerling is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je tijdig plannen maken voor vakanties of andere activiteiten. In 2021 zijn er vijf schoolvakanties: de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie. De vakanties variƫren in lengte van een week tot zes weken. Plan je vakanties dus tijdig en geniet van de welverdiende rust!

Plaats een reactie