Wanneer zijn de Spelen in Rio?

De Olympische Spelen zijn een van de grootste sportevenementen ter wereld en worden om de vier jaar gehouden. Dit jaar vinden de Spelen plaats in Rio de Janeiro, Brazilië. Maar wanneer zijn de Spelen in Rio precies?

De data van de Spelen in Rio

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro vinden plaats van 5 augustus tot en met 21 augustus 2016. Dit is de periode waarin de meeste sportevenementen zullen plaatsvinden. De Paralympische Spelen vinden plaats van 7 september tot en met 18 september 2016.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio vindt plaats op 5 augustus 2016 en de sluitingsceremonie op 21 augustus 2016. De openingsceremonie van de Paralympische Spelen vindt plaats op 7 september 2016 en de sluitingsceremonie op 18 september 2016.

De locaties van de Spelen in Rio

De Spelen in Rio vinden plaats op verschillende locaties in en rondom Rio de Janeiro. Het grootste deel van de sportevenementen vindt plaats in het Olympisch Park in Barra da Tijuca. Dit park is speciaal gebouwd voor de Spelen en bestaat uit verschillende stadions en sportfaciliteiten.

Andere locaties waar sportevenementen plaatsvinden zijn het Maracanã-stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie plaatsvinden, en het Sambódromo, waar de marathon en het boogschieten plaatsvinden.

De sporten tijdens de Spelen in Rio

Tijdens de Olympische Spelen in Rio worden er 28 verschillende sporten beoefend. Dit zijn onder andere atletiek, zwemmen, turnen, voetbal, basketbal, volleybal, tennis en wielrennen. Er zijn in totaal 306 medailles te verdienen.

Tijdens de Paralympische Spelen in Rio worden er 22 verschillende sporten beoefend. Dit zijn onder andere atletiek, zwemmen, boogschieten, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en rolstoelrugby. Er zijn in totaal 528 medailles te verdienen.

De verwachtingen voor de Spelen in Rio

De Spelen in Rio worden met veel enthousiasme ontvangen, maar er zijn ook zorgen over de veiligheid en de organisatie. Brazilië heeft te maken met politieke en economische problemen en er zijn zorgen over de veiligheid van de atleten en bezoekers.

Desondanks zijn de verwachtingen hooggespannen. Er worden veel records verwacht en er zijn veel atleten die kans maken op medailles. Vooral de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps en de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt worden gezien als grote kanshebbers op goud.

Conclusie

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro vinden plaats van 5 augustus tot en met 21 augustus 2016 en de Paralympische Spelen vinden plaats van 7 september tot en met 18 september 2016. Er worden in totaal 50 verschillende sporten beoefend en er zijn in totaal 834 medailles te verdienen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar er zijn ook zorgen over de veiligheid en de organisatie.

Plaats een reactie