Wanneer zijn de sportscholen weer open gegaan?

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op ons dagelijks leven. Een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, was het sluiten van sportscholen. Veel mensen vroegen zich af wanneer ze weer naar de sportschool konden gaan. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn de sportscholen weer open gegaan?

Sluiting van sportscholen

Op 15 maart 2020 werden alle sportscholen in Nederland gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit was een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Veel mensen waren teleurgesteld dat ze niet meer konden sporten in de sportschool. Sporten is immers belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn.

Heropening van sportscholen

Op 1 juli 2020 werden de sportscholen weer geopend. Dit was een grote opluchting voor veel mensen die graag wilden sporten. Er waren wel een aantal regels waar de sportscholen zich aan moesten houden. Zo moesten ze ervoor zorgen dat er voldoende afstand gehouden kon worden tussen de sporters en moesten ze extra hygiënemaatregelen nemen.

De heropening van de sportscholen was een belangrijke stap in de versoepeling van de coronamaatregelen. Veel mensen waren blij dat ze weer konden sporten en dat ze weer een beetje terug konden naar hun normale leven.

Tweede sluiting van sportscholen

Helaas duurde de heropening van de sportscholen niet lang. Op 15 december 2020 werden alle sportscholen opnieuw gesloten vanwege de tweede golf van het coronavirus. Dit was een grote teleurstelling voor veel mensen die net weer begonnen waren met sporten.

De tweede sluiting van de sportscholen duurde tot 19 mei 2021. Op die dag werden de sportscholen weer geopend. Dit was opnieuw een grote opluchting voor veel mensen die graag wilden sporten.

Regels bij heropening van sportscholen

Bij de heropening van de sportscholen op 19 mei 2021 golden er opnieuw regels waar de sportscholen zich aan moesten houden. Zo moesten ze ervoor zorgen dat er voldoende afstand gehouden kon worden tussen de sporters en moesten ze extra hygiënemaatregelen nemen. Ook moesten de sporters zich registreren en moesten ze een mondkapje dragen bij binnenkomst en vertrek.

De regels werden later versoepeld. Zo hoefden sporters geen mondkapje meer te dragen tijdens het sporten en mochten er meer mensen tegelijkertijd in de sportschool zijn. Wel moesten de sportscholen ervoor zorgen dat er voldoende afstand gehouden kon worden tussen de sporters.

Conclusie

De sportscholen zijn tijdens de coronacrisis twee keer gesloten geweest. Op 1 juli 2020 werden ze weer geopend, maar op 15 december 2020 werden ze opnieuw gesloten. Op 19 mei 2021 werden de sportscholen weer geopend. Bij de heropening golden er regels waar de sportscholen zich aan moesten houden. Deze regels werden later versoepeld. Veel mensen zijn blij dat ze weer kunnen sporten in de sportschool en hopen dat de sportscholen niet opnieuw gesloten zullen worden.

Plaats een reactie