Wanneer zijn de tattoo shops weer open?

De afgelopen maanden hebben veel mensen zich afgevraagd wanneer de tattoo shops weer open zullen gaan. Door de coronacrisis zijn veel bedrijven gesloten geweest en hebben mensen hun afspraken moeten annuleren. Maar nu de maatregelen langzaam worden versoepeld, is het tijd om te kijken wanneer we weer een afspraak kunnen maken bij onze favoriete tattoo shop.

De huidige situatie

Op dit moment zijn de tattoo shops nog steeds gesloten. Dit komt doordat de overheid de maatregelen nog niet heeft versoepeld voor deze branche. De verwachting is dat de tattoo shops pas weer open mogen als de contactberoepen weer zijn toegestaan. Dit betekent dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer onder de naald kunnen gaan.

De versoepeling van de maatregelen

De overheid heeft aangekondigd dat de maatregelen langzaam worden versoepeld. Dit betekent dat er steeds meer bedrijven en winkels weer open mogen. Zo zijn de kappers en schoonheidssalons alweer open en mogen de horecazaken binnenkort ook weer gasten ontvangen. Maar voor de tattoo shops is er nog geen duidelijkheid.

De verwachtingen

Er wordt verwacht dat de tattoo shops pas weer open mogen als de contactberoepen weer zijn toegestaan. Dit betekent dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer onder de naald kunnen gaan. Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn, maar de overheid heeft aangegeven dat ze de situatie per week zullen bekijken en waar nodig de maatregelen zullen aanpassen.

De gevolgen voor de tattoo shops

De sluiting van de tattoo shops heeft grote gevolgen voor de branche. Veel tattoo artists hebben hun inkomsten zien verdwijnen en hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Ook hebben veel mensen hun afspraken moeten annuleren, wat voor de tattoo shops een flinke financiële tegenvaller is. Het is dan ook belangrijk dat de tattoo shops zo snel mogelijk weer open kunnen, zodat de branche weer kan opkrabbelen.

De voorzorgsmaatregelen

Als de tattoo shops weer open mogen, zullen er waarschijnlijk wel voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zo zullen de tattoo artists waarschijnlijk mondkapjes dragen en zal er extra aandacht worden besteed aan hygiëne. Ook zullen er waarschijnlijk minder mensen tegelijkertijd in de shop worden toegelaten, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.

Conclusie

Op dit moment zijn de tattoo shops nog steeds gesloten en is het nog niet bekend wanneer ze weer open mogen. De verwachting is dat dit pas zal gebeuren als de contactberoepen weer zijn toegestaan. Dit betekent dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer onder de naald kunnen gaan. Het is belangrijk dat de tattoo shops zo snel mogelijk weer open kunnen, zodat de branche weer kan opkrabbelen. Als de tattoo shops weer open mogen, zullen er waarschijnlijk wel voorzorgsmaatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Plaats een reactie