Wanneer zijn de trekkingen van de postcodeloterij?

De postcodeloterij is een bekende loterij in Nederland waarbij deelnemers kans maken op mooie prijzen. Maar wanneer vinden de trekkingen van de postcodeloterij eigenlijk plaats?

Maandelijkse trekkingen

De postcodeloterij heeft maandelijks een trekking waarbij de winnende postcodes bekend worden gemaakt. Deze trekking vindt altijd plaats op de laatste doordeweekse dag van de maand, rond de klok van 22:00 uur. Dit betekent dat de trekkingen meestal op een donderdag of vrijdag plaatsvinden.

De trekkingen worden live uitgezonden op televisie, op de zenders RTL 4 en SBS 6. Tijdens de uitzending worden niet alleen de winnende postcodes bekendgemaakt, maar ook de bijbehorende geldprijzen. Deelnemers kunnen dus direct zien of ze een mooie prijs hebben gewonnen.

Extra trekkingen

Naast de maandelijkse trekkingen heeft de postcodeloterij ook regelmatig extra trekkingen. Dit zijn speciale trekkingen waarbij deelnemers kans maken op nog grotere prijzen. Zo is er bijvoorbeeld de Koningsdagtrekking, waarbij de hoofdprijs maar liefst 20 miljoen euro bedraagt.

De data van deze extra trekkingen worden ruim van tevoren bekendgemaakt. Zo kunnen deelnemers zich hierop voorbereiden en extra kans maken op mooie prijzen.

Uitslagen bekijken

Na elke trekking worden de uitslagen van de postcodeloterij bekendgemaakt op de website van de loterij. Deelnemers kunnen hier hun eigen postcode invoeren om te zien of ze een prijs hebben gewonnen. Ook is het mogelijk om de uitslagen te bekijken op teletekst, pagina 551.

Daarnaast worden de winnende postcodes ook gepubliceerd in diverse kranten en op social media. Zo kunnen deelnemers op verschillende manieren op de hoogte blijven van de uitslagen.

Conclusie

De trekkingen van de postcodeloterij vinden maandelijks plaats op de laatste doordeweekse dag van de maand, rond de klok van 22:00 uur. Daarnaast zijn er regelmatig extra trekkingen waarbij deelnemers kans maken op nog grotere prijzen. De uitslagen van de trekkingen worden bekendgemaakt op de website van de loterij, op teletekst en in diverse kranten en op social media.

Als deelnemer van de postcodeloterij is het dus belangrijk om deze data goed in de gaten te houden. Wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar van een mooie prijs!

Plaats een reactie