Wanneer zijn de vakanties 2021?

De vakanties van 2021 zijn voor veel mensen een belangrijk onderwerp. Het is immers de tijd waarin we even kunnen ontspannen en genieten van onze vrije tijd. Maar wanneer zijn de vakanties van 2021 precies? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over de verschillende vakanties in Nederland.

Voorjaarsvakantie

De eerste vakantie van het jaar is de voorjaarsvakantie. Deze vakantie vindt plaats van 20 februari tot en met 28 februari 2021. De exacte data kunnen per regio verschillen, dus het is altijd verstandig om de schoolkalender van jouw regio te raadplegen.

Meivakantie

De meivakantie is een van de langere vakanties van het jaar en vindt plaats van 1 mei tot en met 9 mei 2021. Ook hier geldt dat de exacte data per regio kunnen verschillen.

Zomervakantie

De zomervakantie is voor veel mensen de belangrijkste vakantie van het jaar. Het is de tijd waarin we echt even kunnen ontspannen en genieten van het mooie weer. De zomervakantie van 2021 begint op 10 juli en duurt tot en met 22 augustus. Ook hier geldt dat de exacte data per regio kunnen verschillen.

Herfstvakantie

De herfstvakantie is een korte vakantie die plaatsvindt in oktober. In 2021 vindt de herfstvakantie plaats van 16 oktober tot en met 24 oktober. Ook hier geldt dat de exacte data per regio kunnen verschillen.

Kerstvakantie

De laatste vakantie van het jaar is de kerstvakantie. Deze vakantie begint op 25 december en duurt tot en met 9 januari 2022. Ook hier geldt dat de exacte data per regio kunnen verschillen.

Conclusie

De vakanties van 2021 zijn dus als volgt:

  • Voorjaarsvakantie: 20 februari tot en met 28 februari
  • Meivakantie: 1 mei tot en met 9 mei
  • Zomervakantie: 10 juli tot en met 22 augustus
  • Herfstvakantie: 16 oktober tot en met 24 oktober
  • Kerstvakantie: 25 december tot en met 9 januari 2022

Het is altijd verstandig om de schoolkalender van jouw regio te raadplegen voor de exacte data van de vakanties. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en kun je optimaal genieten van je vrije tijd.

Plaats een reactie