Wanneer zijn de verkiezingen Amerika?

De verkiezingen in Amerika zijn een belangrijk moment voor de hele wereld. Het is de tijd waarin de Amerikanen hun nieuwe president kiezen. De verkiezingen vinden elke vier jaar plaats en zijn altijd een spannend moment. Maar wanneer zijn de verkiezingen Amerika precies?

De datum van de verkiezingen Amerika

De verkiezingen Amerika vinden altijd plaats op de eerste dinsdag van november. Dit jaar, in 2020, zijn de verkiezingen op 3 november. Het is belangrijk om te weten dat de verkiezingen niet op één dag plaatsvinden. Het is een proces dat enkele maanden duurt.

Het verkiezingsproces in Amerika

Het verkiezingsproces in Amerika begint al maanden voor de verkiezingsdag. Het begint met de voorverkiezingen. Dit zijn de verkiezingen waarin de Democraten en Republikeinen hun kandidaat kiezen. Dit proces begint in februari en duurt enkele maanden. De kandidaten die de meeste stemmen krijgen, worden de officiële kandidaten van hun partij.

Na de voorverkiezingen begint de campagneperiode. Dit is de tijd waarin de kandidaten hun boodschap aan de kiezers proberen over te brengen. Ze reizen door het hele land om toespraken te houden en debatten te voeren. Dit is ook de tijd waarin de kandidaten geld inzamelen voor hun campagne. Het is een dure aangelegenheid om president te worden in Amerika.

Op de verkiezingsdag gaan de Amerikanen naar de stembus om hun stem uit te brengen. Ze stemmen niet direct op de kandidaat, maar op kiesmannen. Elke staat heeft een aantal kiesmannen en de kandidaat die de meeste stemmen in een staat krijgt, wint alle kiesmannen van die staat. De kandidaat die de meeste kiesmannen heeft, wordt de nieuwe president van Amerika.

De belangrijkste kandidaten in 2020

De verkiezingen Amerika in 2020 zijn bijzonder spannend. De huidige president, Donald Trump, is kandidaat voor de Republikeinen. Hij neemt het op tegen Joe Biden, de kandidaat van de Democraten. Biden was eerder vice-president onder Barack Obama en heeft veel ervaring in de politiek.

De verkiezingen Amerika in 2020 zijn anders dan voorgaande jaren. Door de coronapandemie is het lastiger om campagne te voeren en om te stemmen. Veel Amerikanen zullen daarom per post stemmen. Dit kan voor vertragingen zorgen in het tellen van de stemmen. Het kan dus nog even duren voordat we weten wie de nieuwe president van Amerika wordt.

Conclusie

De verkiezingen Amerika zijn altijd een belangrijk moment voor de hele wereld. Dit jaar vinden de verkiezingen plaats op 3 november. Het verkiezingsproces begint al maanden voor de verkiezingsdag en bestaat uit voorverkiezingen, campagnevoeren en stemmen. De belangrijkste kandidaten in 2020 zijn Donald Trump en Joe Biden. Door de coronapandemie kan het tellen van de stemmen langer duren dan normaal. We zullen dus nog even moeten wachten voordat we weten wie de nieuwe president van Amerika wordt.

Plaats een reactie