Wanneer zijn de verkiezingen in Amerika?

De verkiezingen in Amerika zijn een belangrijk moment voor de hele wereld. Het is de tijd waarin de Amerikanen hun nieuwe president kiezen. De verkiezingen vinden elke vier jaar plaats op de eerste dinsdag van november. Dit jaar, in 2020, vinden de verkiezingen plaats op 3 november.

Hoe werken de verkiezingen in Amerika?

De verkiezingen in Amerika zijn anders dan in veel andere landen. In Amerika wordt de president niet direct gekozen door het volk, maar door het Electoral College. Het Electoral College bestaat uit 538 kiesmannen en -vrouwen. Elke staat heeft een aantal kiesmannen en -vrouwen dat overeenkomt met het aantal senatoren en afgevaardigden dat de staat heeft in het Congres.

De kiesmannen en -vrouwen worden gekozen door de inwoners van de staat. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt in een staat, krijgt alle kiesmannen en -vrouwen van die staat. De kandidaat die meer dan de helft van de kiesmannen en -vrouwen heeft, wordt de nieuwe president van Amerika.

Wie zijn de kandidaten voor de verkiezingen in 2020?

De verkiezingen in 2020 zijn bijzonder omdat de huidige president, Donald Trump, zich opnieuw verkiesbaar stelt. Hij wordt uitgedaagd door Joe Biden, de voormalige vice-president onder Barack Obama. Biden is de kandidaat van de Democratische Partij.

Naast Trump en Biden zijn er ook nog andere kandidaten, zoals Jo Jorgensen van de Libertarian Party en Howie Hawkins van de Green Party. Deze kandidaten hebben echter weinig kans om te winnen.

Wat zijn de belangrijkste thema’s tijdens de verkiezingen?

De verkiezingen in Amerika gaan vaak over grote thema’s die de hele wereld aangaan. Dit jaar zijn de belangrijkste thema’s:

  • De coronapandemie: Trump wordt bekritiseerd vanwege zijn aanpak van de pandemie en Biden belooft een betere aanpak.
  • Racisme en politiegeweld: Na de dood van George Floyd en andere zwarte Amerikanen is er veel aandacht voor racisme en politiegeweld in Amerika.
  • Economie: De economie heeft te lijden onder de coronapandemie en beide kandidaten beloven banen te creëren en de economie te stimuleren.
  • Klimaatverandering: Biden wil het klimaatbeleid van Obama voortzetten en Trump heeft zich juist teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs.

Wat zijn de gevolgen van de verkiezingen?

De verkiezingen in Amerika hebben grote gevolgen voor de hele wereld. De president van Amerika is een van de machtigste personen ter wereld en heeft invloed op de economie, de veiligheid en het klimaatbeleid. Ook heeft de president invloed op de relaties tussen Amerika en andere landen.

Als Trump wordt herkozen, zal hij zijn beleid voortzetten en zal Amerika waarschijnlijk een meer isolationistische koers varen. Als Biden wint, zal hij waarschijnlijk een meer internationale koers varen en zal Amerika weer meer samenwerken met andere landen.

Conclusie

De verkiezingen in Amerika zijn een belangrijk moment voor de hele wereld. Dit jaar vinden de verkiezingen plaats op 3 november en de belangrijkste kandidaten zijn Donald Trump en Joe Biden. De verkiezingen gaan over grote thema’s zoals de coronapandemie, racisme en politiegeweld, economie en klimaatverandering. De gevolgen van de verkiezingen zijn groot en hebben invloed op de hele wereld.

Plaats een reactie