Wanneer zijn de Wereldhavendagen?

De Wereldhavendagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement in Rotterdam waarbij de haven centraal staat. Het is een feestelijke gelegenheid waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de haven en kunnen genieten van diverse activiteiten en optredens. Maar wanneer zijn de Wereldhavendagen precies?

Datum en locatie

De Wereldhavendagen vinden plaats op de eerste volle vrijdag, zaterdag en zondag van september. Dit jaar zijn de Wereldhavendagen op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2021. Het evenement vindt plaats in de haven van Rotterdam, op diverse locaties verspreid over de stad.

Programma

Het programma van de Wereldhavendagen is zeer divers en biedt voor elk wat wils. Zo zijn er rondvaarten door de haven, demonstraties van schepen en helikopters, optredens van artiesten en diverse activiteiten voor kinderen. Ook zijn er verschillende informatieve stands waar bezoekers meer kunnen leren over de haven en de bedrijven die er gevestigd zijn.

Een hoogtepunt van de Wereldhavendagen is de indrukwekkende openingsshow op vrijdagavond. Hierbij worden schepen, lichteffecten en muziek gecombineerd tot een spectaculaire show die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Toegang en bereikbaarheid

De toegang tot de Wereldhavendagen is gratis, maar voor sommige activiteiten moet wel betaald worden. Zo zijn er bijvoorbeeld kosten verbonden aan de rondvaarten en sommige attracties voor kinderen.

De bereikbaarheid van de Wereldhavendagen is goed geregeld. Er zijn diverse parkeerplaatsen en P+R-locaties waar bezoekers hun auto kunnen parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar de haven kunnen reizen. Ook zijn er speciale pendelbussen die bezoekers van en naar de verschillende locaties brengen.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronapandemie zijn er dit jaar extra maatregelen genomen om de Wereldhavendagen veilig te laten verlopen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per locatie en zijn er looproutes en afstandsmarkeringen aangebracht. Ook wordt er extra schoongemaakt en zijn er desinfectiemiddelen beschikbaar.

Conclusie

De Wereldhavendagen zijn een uniek evenement waarbij de haven van Rotterdam centraal staat. Het programma biedt voor elk wat wils en de toegang is gratis. Dit jaar vinden de Wereldhavendagen plaats op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2021. Door de coronamaatregelen zijn er wel extra maatregelen genomen om het evenement veilig te laten verlopen. Kortom, een bezoek aan de Wereldhavendagen is zeker de moeite waard!

Plaats een reactie