Wanneer zijn de zonnebanken terug open?

Met de zomer in aantocht en de zon die steeds vaker schijnt, is het begrijpelijk dat veel mensen verlangen naar een mooie, gebruinde huid. Een zonnebank kan hierbij helpen, maar door de coronacrisis zijn veel zonnebankstudio’s gesloten geweest. Nu de maatregelen langzaam worden versoepeld, vragen veel mensen zich af wanneer de zonnebanken weer open gaan.

De huidige situatie

Op dit moment zijn de meeste zonnebankstudio’s nog gesloten. Dit komt doordat de overheid nog steeds strenge maatregelen hanteert om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten alle contactberoepen, waaronder ook zonnebankstudio’s, gesloten blijven tot ten minste 19 mei 2021.

Er is echter wel een uitzondering gemaakt voor medische contactberoepen, zoals fysiotherapeuten en tandartsen. Het is mogelijk dat zonnebankstudio’s onder deze uitzondering vallen, maar dit is nog niet bevestigd. Het is dus nog onduidelijk wanneer de zonnebanken precies weer open gaan.

Veiligheid en hygiëne

Wanneer de zonnebanken weer open gaan, is het belangrijk dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid en hygiëne te waarborgen. Zo moeten zonnebankstudio’s zich houden aan de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie voor zonnestudio’s, Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ).

Enkele maatregelen die genomen kunnen worden zijn:

  • Verplichte reservering van een tijdslot
  • Maximaal aantal personen in de studio
  • Verplicht dragen van mondkapjes voor personeel en klanten
  • Extra schoonmaak van de zonnebanken en andere apparatuur
  • Handgel beschikbaar stellen voor klanten

Door deze maatregelen te nemen, kan de verspreiding van het coronavirus worden voorkomen en kunnen klanten veilig gebruik maken van de zonnebanken.

Alternatieven voor de zonnebank

Als je niet kunt wachten tot de zonnebanken weer open gaan, zijn er gelukkig ook alternatieven om een mooie, gebruinde huid te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zelfbruiners, die je gemakkelijk thuis kunt aanbrengen. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners verkrijgbaar, zoals sprays, lotions en mousses.

Een andere optie is om te kiezen voor een spray tan. Hierbij wordt een bruiningsvloeistof op de huid gesprayd, waardoor je direct een gebruinde huid krijgt. Spray tans worden aangeboden bij verschillende salons en zijn een veilig alternatief voor de zonnebank.

Conclusie

Wanneer de zonnebanken precies weer open gaan, is op dit moment nog niet bekend. Het is mogelijk dat zonnebankstudio’s onder de uitzondering voor medische contactberoepen vallen, maar dit is nog niet bevestigd. Als de zonnebanken weer open gaan, is het belangrijk dat er maatregelen worden genomen om de veiligheid en hygiëne te waarborgen.

Als je niet kunt wachten tot de zonnebanken weer open gaan, zijn er gelukkig alternatieven beschikbaar. Zo kun je gebruik maken van zelfbruiners of kiezen voor een spray tan. Op deze manier kun je toch genieten van een mooie, gebruinde huid.

Plaats een reactie