Wanneer zijn de zwembaden open?

Met de zomer in aantocht is het voor veel mensen tijd om weer lekker te gaan zwemmen. Maar wanneer zijn de zwembaden eigenlijk open? Dat verschilt per zwembad en per seizoen. In dit artikel geven we je een overzicht van de openingstijden van zwembaden in Nederland.

Zwembaden in de zomer

In de zomer zijn de meeste zwembaden in Nederland geopend. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenzwembaden. De exacte openingstijden verschillen per zwembad, maar over het algemeen zijn de meeste zwembaden geopend vanaf 10 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds. Sommige zwembaden hebben ook avondopenstellingen, waarbij je tot 22 uur kunt zwemmen.

Daarnaast zijn er ook zwembaden die speciale zomerabonnementen aanbieden. Hiermee kun je gedurende de hele zomer onbeperkt zwemmen tegen een voordelig tarief. Dit kan vooral interessant zijn voor gezinnen met kinderen die regelmatig willen zwemmen.

Zwembaden in de winter

In de winter zijn de meeste buitenzwembaden gesloten. Dit geldt vooral voor de openluchtzwembaden die alleen in de zomer geopend zijn. Binnenbaden zijn echter het hele jaar door geopend. De openingstijden kunnen wel verschillen ten opzichte van de zomer. Zo zijn sommige zwembaden op zondag gesloten en hebben ze aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen.

Daarnaast zijn er ook zwembaden die in de winter speciale activiteiten organiseren, zoals aquajoggen, aquarobics en zwemlessen. Dit kan een leuke manier zijn om in de winter toch actief te blijven en te genieten van het zwembad.

Feestdagen

Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden van zwembaden afwijken. Zo zijn de meeste zwembaden gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op andere feestdagen, zoals Pasen en Pinksteren, zijn de openingstijden vaak aangepast. Het is daarom verstandig om vooraf te checken of het zwembad geopend is en wat de openingstijden zijn.

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen kan het zijn dat je vooraf moet reserveren om te kunnen zwemmen. Dit geldt vooral voor drukbezochte zwembaden en tijdens vakantieperiodes. Het is daarom verstandig om vooraf te checken of je moet reserveren en hoe je dit kunt doen.

Conclusie

De openingstijden van zwembaden in Nederland verschillen per zwembad en per seizoen. In de zomer zijn de meeste zwembaden geopend en in de winter zijn vooral de buitenzwembaden gesloten. Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken en vanwege de coronamaatregelen kan het zijn dat je vooraf moet reserveren. Het is daarom verstandig om vooraf te checken of het zwembad geopend is en wat de openingstijden zijn.

Plaats een reactie