Wanneer zijn de zwembaden weer open?

Met de zomer in aantocht en de temperaturen die langzaam maar zeker stijgen, is het voor veel mensen tijd om weer te gaan zwemmen. Maar wanneer zijn de zwembaden in Nederland eigenlijk weer open? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over de huidige situatie rondom de opening van zwembaden.

Coronamaatregelen en de opening van zwembaden

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de coronacrisis. Ook zwembaden hebben hierdoor hun deuren moeten sluiten. Gelukkig zijn er inmiddels versoepelingen doorgevoerd en mogen zwembaden weer open. Wel gelden er nog steeds bepaalde maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Zo moeten zwembaden zich houden aan de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie voor zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen (NRZ). Dit betekent onder andere dat er een maximum aantal bezoekers per bad is toegestaan en dat er voldoende afstand moet worden gehouden tussen verschillende groepen zwemmers.

Wanneer gaan de zwembaden weer open?

De exacte datum waarop zwembaden weer open mogen, verschilt per gemeente en per zwembad. Dit heeft te maken met de lokale situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die daarbij horen. Over het algemeen geldt dat de meeste zwembaden in Nederland inmiddels weer open zijn of binnenkort weer open gaan.

Wil je weten wanneer het zwembad bij jou in de buurt weer open gaat? Dan kun je het beste de website van het zwembad raadplegen of contact opnemen met de gemeente. Hier vind je de meest actuele informatie over de openingstijden en de geldende maatregelen.

Maatregelen in zwembaden

Zoals eerder genoemd, gelden er nog steeds maatregelen in zwembaden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moet er voldoende afstand worden gehouden tussen verschillende groepen zwemmers en is er een maximum aantal bezoekers per bad toegestaan. Daarnaast zijn er nog een aantal andere maatregelen die je kunt verwachten als je naar het zwembad gaat:

  • Je moet vooraf reserveren om te kunnen zwemmen
  • Je moet thuis alvast je zwemkleding aantrekken
  • Je moet je handen desinfecteren bij binnenkomst
  • Je moet een mondkapje dragen in de kleedkamer en andere binnenruimtes
  • Je moet de aangegeven looproutes volgen
  • Je moet na het zwemmen direct het zwembad verlaten

Het is belangrijk om je aan deze maatregelen te houden, zodat het zwemmen voor iedereen veilig blijft. Daarnaast is het goed om te weten dat sommige zwembaden nog extra maatregelen hebben genomen, zoals het plaatsen van schermen tussen de douches en het sluiten van de glijbanen.

Conclusie

De meeste zwembaden in Nederland zijn inmiddels weer open of gaan binnenkort weer open. Wel gelden er nog steeds maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wil je weten wanneer het zwembad bij jou in de buurt weer open gaat? Raadpleeg dan de website van het zwembad of neem contact op met de gemeente. Houd je bij het zwemmen aan de geldende maatregelen, zodat het zwemmen voor iedereen veilig blijft.

Plaats een reactie