Wanneer zijn er asperges te koop?

Asperges zijn een van de meest geliefde groenten in Nederland. Het seizoen van deze heerlijke groente is echter kort en daarom is het belangrijk om te weten wanneer ze te koop zijn. In dit artikel zullen we uitleggen wanneer asperges te koop zijn en wat je nog meer moet weten over deze groente.

Wanneer begint het aspergeseizoen?

Het aspergeseizoen begint meestal in april en duurt tot eind juni. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het weer. Als het in het voorjaar warm is, kunnen de asperges eerder geoogst worden. Als het koud is, kan het seizoen later beginnen.

Waar worden asperges geteeld?

Asperges worden voornamelijk geteeld in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. In deze regio’s zijn de grond en het klimaat ideaal voor de teelt van asperges. Er zijn echter ook andere delen van Nederland waar asperges worden geteeld, zoals Flevoland en Zeeland.

Hoe worden asperges geteeld?

Asperges worden geteeld in speciale bedden die bedekt zijn met plastic. Dit plastic zorgt ervoor dat de grond opwarmt, waardoor de asperges sneller groeien. De asperges worden met de hand geoogst en moeten elke dag opnieuw gestoken worden. Dit is een zeer arbeidsintensief proces en daarom zijn asperges relatief duur.

Hoe herken je verse asperges?

Verse asperges hebben een heldere kleur en zijn stevig. Als de asperges slap zijn of er bruine plekken op zitten, zijn ze niet meer vers. Het is ook belangrijk om te controleren of de asperges niet uitgedroogd zijn. Dit kun je doen door te kijken of de uiteinden van de asperges vochtig zijn.

Hoe kun je asperges het beste bewaren?

Asperges zijn het lekkerst als ze vers zijn, maar je kunt ze ook een paar dagen bewaren. Het is belangrijk om de asperges koel en vochtig te houden. Je kunt ze het beste in een vochtige doek wikkelen en in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de asperges in een glas water te zetten, zodat ze vers blijven.

Hoe kun je asperges bereiden?

Er zijn veel verschillende manieren om asperges te bereiden. De meest traditionele manier is om ze te koken en te serveren met ham, ei en aardappelen. Je kunt de asperges ook grillen, roosteren of bakken. Asperges zijn ook heerlijk in een salade of als bijgerecht bij vis of vlees.

Conclusie

Asperges zijn een heerlijke groente die alleen verkrijgbaar zijn tijdens het aspergeseizoen. Dit seizoen begint meestal in april en duurt tot eind juni. Asperges worden voornamelijk geteeld in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland en worden met de hand geoogst. Verse asperges herken je aan hun heldere kleur en stevigheid. Asperges kun je het beste koel en vochtig bewaren en zijn op veel verschillende manieren te bereiden.

Plaats een reactie