Wanneer zijn er geraniums te koop?

Geraniums zijn een van de meest populaire bloemen in Nederland. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en worden vaak gebruikt om tuinen, balkons en vensterbanken op te fleuren. Maar wanneer zijn geraniums eigenlijk te koop?

Seizoen

Geraniums zijn seizoensgebonden planten en worden meestal verkocht vanaf het voorjaar tot het najaar. Het exacte moment waarop geraniums te koop zijn, hangt af van verschillende factoren, zoals het weer en de locatie van de kwekerij.

Over het algemeen zijn geraniums te koop vanaf eind april tot en met september. In deze periode zijn de temperaturen meestal hoog genoeg om de planten te laten groeien en bloeien. In sommige gevallen kunnen geraniums echter al eerder of later verkrijgbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en de kwekerij.

Waar te koop?

Geraniums zijn verkrijgbaar bij verschillende tuincentra, bloemenwinkels en kwekerijen. Ook supermarkten en bouwmarkten verkopen vaak geraniums in het voorjaar en de zomer. Het is dus vrij gemakkelijk om geraniums te vinden en te kopen.

Als je op zoek bent naar specifieke soorten geraniums, zoals hanggeraniums of geurende geraniums, kan het zijn dat je wat meer moeite moet doen om ze te vinden. In dat geval kun je het beste op zoek gaan naar gespecialiseerde kwekerijen of online winkels.

Verzorging

Als je eenmaal geraniums hebt gekocht, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Geraniums hebben veel zonlicht nodig en moeten regelmatig water krijgen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is, zodat de wortels niet te nat worden.

Als je geraniums in potten of hanging baskets hebt geplant, is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking.

Als je geraniums goed verzorgt, zullen ze de hele zomer bloeien en je tuin of balkon opfleuren. Vergeet niet om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, zodat de planten nieuwe bloemen kunnen produceren.

Conclusie

Geraniums zijn een populaire bloem in Nederland en worden verkocht vanaf het voorjaar tot het najaar. Ze zijn verkrijgbaar bij verschillende tuincentra, bloemenwinkels en kwekerijen. Als je geraniums koopt, is het belangrijk om ze goed te verzorgen, zodat ze de hele zomer bloeien en je tuin of balkon opfleuren.

Of je nu op zoek bent naar traditionele geraniums of naar speciale soorten, er is altijd wel een kwekerij of winkel in de buurt die ze verkoopt. Dus ga op zoek naar de perfecte geraniums voor jouw tuin of balkon en geniet van hun prachtige bloemen en geuren!

Plaats een reactie