Wanneer zijn er kersen te koop?

Kersen zijn een heerlijke zomerfruit en worden in Nederland voornamelijk geteeld in de Betuwe. Maar wanneer zijn deze zoete vruchten eigenlijk te koop?

Seizoen

Het kersenseizoen begint meestal in juni en loopt door tot augustus. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en de locatie waar de kersen geteeld worden. In het zuiden van Nederland zijn de kersen vaak eerder rijp dan in het noorden.

Soorten kersen

Er zijn verschillende soorten kersen die op verschillende momenten rijp zijn. Zo zijn er vroege kersen, middelvroege kersen en late kersen. De vroege kersen zijn vaak al in juni te koop, terwijl de late kersen pas in augustus rijp zijn.

Teelt

De teelt van kersen is een precieze aangelegenheid. De bomen moeten goed gesnoeid worden en de vruchten moeten op het juiste moment geplukt worden. Dit gebeurt meestal met de hand, omdat kersen erg kwetsbaar zijn en snel beschadigd kunnen raken.

Daarnaast is het belangrijk dat de kersen op de juiste manier bewaard worden. Kersen zijn namelijk erg gevoelig voor temperatuurveranderingen en moeten daarom snel gekoeld worden na het plukken. Dit gebeurt vaak in speciale koelcellen.

Verkoop

Kersen worden vaak verkocht op markten, in supermarkten en bij boerderijwinkels. Het is belangrijk om te weten dat kersen vaak snel bederven, dus het is verstandig om ze zo snel mogelijk op te eten of in de koelkast te bewaren.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die zelf kersen plukken bij een kersenboomgaard. Dit is een leuke activiteit om te doen met het gezin of met vrienden. Vaak kun je bij de boomgaard ook terecht voor andere activiteiten, zoals een rondleiding of een proeverij.

Conclusie

Als je graag kersen wilt kopen, kun je het beste in de zomermaanden juni, juli en augustus op zoek gaan. Houd er rekening mee dat de exacte periode afhankelijk is van het weer en de locatie waar de kersen geteeld worden. Daarnaast zijn er verschillende soorten kersen die op verschillende momenten rijp zijn.

Als je zelf kersen wilt plukken, kun je het beste op zoek gaan naar een kersenboomgaard bij jou in de buurt. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar je kunt ook genieten van verse, zoete kersen rechtstreeks van de boom.

Plaats een reactie