Wanneer zijn er kerstbomen te koop?

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat veel mensen op zoek gaan naar een mooie kerstboom om hun huis mee te versieren. Maar wanneer zijn er eigenlijk kerstbomen te koop in Nederland?

Start van het kerstseizoen

Het kerstseizoen begint officieel op de eerste zondag van de Advent, wat meestal eind november of begin december valt. Dit is het moment waarop veel kerstmarkten en -festivals van start gaan en ook de verkoop van kerstbomen begint.

Verkooplocaties

Er zijn verschillende locaties waar je kerstbomen kunt kopen. Zo kun je terecht bij tuincentra, bouwmarkten en speciale kerstboomverkopers. Ook zijn er steeds meer boerderijen die kerstbomen verkopen. Hier kun je vaak zelf een boom uitzoeken en afzagen.

Soorten kerstbomen

Er zijn verschillende soorten kerstbomen te koop. De meest populaire soorten zijn de Nordmann-spar en de blauwspar. De Nordmann-spar heeft zachte naalden en blijft lang mooi. De blauwspar heeft een mooie blauwgroene kleur en een heerlijke geur.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten kerstbomen te koop, zoals de fijnspar en de zilverspar. Deze bomen hebben vaak scherpere naalden en verliezen sneller hun naalden dan de Nordmann-spar en de blauwspar.

Prijzen

De prijzen van kerstbomen kunnen sterk variëren. Dit hangt af van de grootte en de soort boom die je kiest. Over het algemeen zijn Nordmann-sparren duurder dan andere soorten kerstbomen, maar deze blijven wel langer mooi. De prijzen van kerstbomen beginnen meestal bij zo’n €20,- en kunnen oplopen tot wel €100,- of meer voor een grote Nordmann-spar.

Wanneer de kerstboom kopen?

Als je op zoek bent naar een kerstboom, is het verstandig om niet te lang te wachten met kopen. De meeste kerstbomen worden namelijk al in november gekweekt en zijn dus al een tijdje onderweg voordat ze bij de verkooppunten aankomen. Hierdoor kan het zijn dat de mooiste bomen al snel uitverkocht zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken wanneer je de kerstboom in huis wilt halen. Als je de boom al vroeg in december wilt neerzetten, kun je het beste zo snel mogelijk op zoek gaan naar een geschikte boom. Wil je de boom pas vlak voor kerst neerzetten, dan kun je nog wat langer wachten met de aankoop.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten kerstbomen te koop in Nederland, zoals de Nordmann-spar en de blauwspar. De verkoop van kerstbomen begint meestal rond de eerste zondag van de Advent, maar het is verstandig om niet te lang te wachten met kopen. De prijzen van kerstbomen variëren sterk en hangen af van de grootte en de soort boom die je kiest.

Of je nu op zoek bent naar een grote Nordmann-spar of een kleine fijnspar, er is voor ieder wat wils te vinden. Dus ga op tijd op zoek naar jouw perfecte kerstboom en geniet van een sfeervolle kerstperiode!

Plaats een reactie