Wanneer zijn er kerstzegels te koop?

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is om kerstkaarten te versturen. Maar wanneer zijn er kerstzegels te koop? In Nederland worden er elk jaar speciale kerstzegels uitgebracht door PostNL. In dit artikel lees je alles over wanneer deze zegels te koop zijn en wat je nog meer moet weten over het versturen van kerstpost.

Wanneer zijn de kerstzegels te koop?

De kerstzegels van PostNL zijn meestal vanaf eind november te koop. Dit jaar zijn de kerstzegels vanaf maandag 16 november verkrijgbaar. Je kunt ze kopen bij een postkantoor of via de webshop van PostNL. De kerstzegels zijn geldig vanaf de eerste werkdag na Sinterklaas tot en met 6 januari.

Wat kosten de kerstzegels?

De prijs van de kerstzegels verschilt per jaar. Voor 2020 kost een velletje met 20 kerstzegels € 10,40. Dit komt neer op € 0,52 per zegel. Dit is dezelfde prijs als een reguliere postzegel. Het is dus niet duurder om een kerstkaart te versturen dan een gewone brief.

Wat is het ontwerp van de kerstzegels?

Elk jaar heeft PostNL een ander ontwerp voor de kerstzegels. Voor 2020 zijn er twee verschillende ontwerpen. Het ene ontwerp is een afbeelding van een kerstboom met daaromheen verschillende kerstversieringen. Het andere ontwerp is een afbeelding van een kerststal met de drie wijzen en de ster van Bethlehem. Beide ontwerpen zijn ontworpen door Lieke van der Vorst.

Waarom zijn er speciale kerstzegels?

De speciale kerstzegels zijn bedoeld om het versturen van kerstpost extra feestelijk te maken. Daarnaast zijn de kerstzegels ook een verzamelobject voor postzegelliefhebbers. Elk jaar zijn er weer nieuwe ontwerpen en dat maakt het verzamelen van kerstzegels extra leuk.

Waar moet je op letten bij het versturen van kerstpost?

Als je kerstpost verstuurt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om de juiste postzegel te gebruiken. Gebruik een kerstzegel als je een kerstkaart verstuurt en een reguliere postzegel als je een gewone brief verstuurt. Daarnaast is het belangrijk om de juiste adressering te gebruiken. Schrijf het adres duidelijk op de envelop en vermeld ook je eigen adres op de achterkant van de envelop. Zo kan de postbode de brief makkelijk retourneren als deze niet bezorgd kan worden.

Verder is het leuk om de kerstkaart extra persoonlijk te maken. Schrijf een persoonlijke boodschap op de kaart en voeg eventueel een foto of tekening toe. Zo maak je de kerstkaart extra speciaal voor de ontvanger.

Conclusie

De kerstzegels van PostNL zijn vanaf 16 november te koop en zijn geldig tot en met 6 januari. De prijs van een velletje met 20 kerstzegels is € 10,40. Elk jaar heeft PostNL een ander ontwerp voor de kerstzegels. Het versturen van kerstpost is extra feestelijk met de speciale kerstzegels. Let bij het versturen van kerstpost op de juiste postzegel en adressering en maak de kerstkaart extra persoonlijk.

Plaats een reactie