Wanneer zijn kappers open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. Een van de maatregelen die genomen zijn, is de sluiting van kapperszaken. Veel mensen vragen zich af wanneer kappers weer open gaan en wat de regels zijn als het gaat om een bezoek aan de kapper. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn kappers open?

De sluiting van kapperszaken

Op 15 december 2020 werden alle niet-essentiƫle winkels gesloten, waaronder ook kapperszaken. Dit was een maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting gold in eerste instantie voor vijf weken, maar werd later verlengd tot 2 maart 2021.

De sluiting van kapperszaken had grote gevolgen voor zowel kappers als klanten. Kappers moesten hun werkzaamheden stopzetten en klanten konden niet meer naar de kapper voor een knipbeurt of kleuring. Veel mensen begonnen zelf hun haar te knippen of te verven, maar dit leidde niet altijd tot het gewenste resultaat.

Wanneer gaan kappers weer open?

Op 23 februari 2021 maakte het kabinet bekend dat kapperszaken vanaf 3 maart 2021 weer open mogen. Dit geldt ook voor andere contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en masseurs. Wel zijn er nog steeds regels waar kappers zich aan moeten houden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Regels voor kappers

Om ervoor te zorgen dat kappers hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren, zijn er regels opgesteld. Zo moeten kappers een mondkapje dragen en moeten klanten ook een mondkapje dragen, tenzij dit om medische redenen niet mogelijk is. Daarnaast moeten kappers hun handen regelmatig wassen en moeten ze hun gereedschap en werkplek schoonmaken tussen de behandelingen door.

Verder geldt er een maximum aantal klanten per vierkante meter. Dit betekent dat kappers minder klanten tegelijkertijd kunnen helpen dan voorheen. Ook moeten klanten een afspraak maken en mogen ze niet zomaar binnenlopen. Dit is om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd in de kapperszaak zijn.

Conclusie

Vanaf 3 maart 2021 mogen kapperszaken weer open. Dit is goed nieuws voor zowel kappers als klanten. Wel moeten kappers zich aan regels houden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Klanten moeten een mondkapje dragen en een afspraak maken voordat ze naar de kapper gaan. Door deze maatregelen kunnen kappers hun werkzaamheden veilig uitvoeren en kunnen klanten weer genieten van een knipbeurt of kleuring.

Plaats een reactie