Wanneer zijn kappers terug open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het sluiten van kapperszaken. Veel mensen vragen zich af wanneer ze weer naar de kapper kunnen gaan. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn kappers terug open?

De huidige situatie

Op dit moment zijn kapperszaken nog steeds gesloten. Dit geldt voor alle niet-essentiële winkels en dienstverleners. De overheid heeft aangegeven dat deze maatregelen in ieder geval tot en met 9 februari van kracht blijven. Dit betekent dat we nog even geduld moeten hebben voordat we weer naar de kapper kunnen gaan.

Wanneer kunnen we weer naar de kapper?

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer kapperszaken weer open mogen. Dit hangt af van de ontwikkelingen rondom het virus en de maatregelen die de overheid neemt. Het is mogelijk dat de maatregelen na 9 februari verlengd worden, maar het is ook mogelijk dat er versoepelingen komen.

Als de maatregelen versoepeld worden, is het waarschijnlijk dat kapperszaken als een van de eerste weer open mogen. Dit komt omdat kapperszaken relatief weinig risico op besmetting met zich meebrengen. Kappers werken immers altijd al met hygiënische maatregelen en hebben veel ervaring met het voorkomen van besmettingen.

Wat kun je doen in de tussentijd?

Als je niet kunt wachten om weer naar de kapper te gaan, zijn er een aantal dingen die je kunt doen in de tussentijd. Ten eerste kun je je haar zelf knippen of laten knippen door iemand in je huishouden. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar het kan wel helpen om je haar in model te houden.

Daarnaast kun je ook experimenteren met nieuwe kapsels. Op internet zijn veel tutorials te vinden over hoe je zelf je haar kunt stylen. Dit is een leuke manier om nieuwe kapsels uit te proberen en te ontdekken wat bij jou past.

Conclusie

Wanneer kapperszaken weer open mogen, is op dit moment nog niet bekend. We moeten nog even geduld hebben en afwachten wat de ontwikkelingen rondom het virus zijn. Als de maatregelen versoepeld worden, is de kans groot dat kapperszaken als een van de eerste weer open mogen. In de tussentijd kun je zelf experimenteren met nieuwe kapsels en je haar zelf knippen of laten knippen door iemand in je huishouden.

Plaats een reactie