Wanneer zijn kerstbomen te koop?

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat veel mensen op zoek gaan naar een mooie kerstboom om hun huis mee te versieren. Maar wanneer zijn kerstbomen eigenlijk te koop in Nederland?

Start verkoop kerstbomen

De start van de verkoop van kerstbomen verschilt per jaar en per winkel. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de verkoop van kerstbomen begint in de laatste week van november of de eerste week van december. Dit geldt zowel voor de verkoop bij tuincentra en bouwmarkten als bij de lokale kerstboomverkopers.

Veel tuincentra en bouwmarkten hebben een speciale kerstafdeling waar je terecht kunt voor kerstbomen, kerstverlichting en andere kerstdecoratie. Vaak kun je hier al vanaf half november terecht voor kerstspullen, maar de kerstbomen worden meestal pas later in de maand verkocht.

Soorten kerstbomen

Er zijn verschillende soorten kerstbomen te koop in Nederland. De meest populaire soorten zijn de Nordmann-spar en de blauwspar. De Nordmann-spar heeft zachte naalden en blijft lang mooi, terwijl de blauwspar een mooie blauwgroene kleur heeft en een heerlijke geur verspreidt.

Naast deze twee soorten zijn er ook nog andere soorten kerstbomen te koop, zoals de fijnspar en de zilverspar. Deze bomen hebben vaak scherpere naalden en verliezen sneller hun naalden dan de Nordmann-spar en de blauwspar.

Waar koop je kerstbomen?

Je kunt kerstbomen op verschillende plekken kopen. Zo kun je terecht bij tuincentra, bouwmarkten en speciale kerstboomverkopers. Daarnaast kun je ook online kerstbomen bestellen en laten bezorgen.

Als je een kerstboom gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de boom. Kies een boom met een mooie vorm en stevige takken. Controleer ook of de naalden niet te snel uitvallen en of de boom niet te droog is.

Wanneer moet je de kerstboom weer weggooien?

Als je een kerstboom hebt gekocht, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de boom genieten. Maar wanneer moet je de kerstboom weer weggooien?

Over het algemeen kun je een kerstboom ongeveer vier weken in huis houden voordat de naalden beginnen uit te vallen en de boom zijn mooie vorm verliest. Het is daarom verstandig om de kerstboom niet te vroeg in huis te halen en op tijd weer weg te doen.

Conclusie

De verkoop van kerstbomen begint in Nederland meestal in de laatste week van november of de eerste week van december. Je kunt kerstbomen kopen bij tuincentra, bouwmarkten, speciale kerstboomverkopers en online. Let bij het kopen van een kerstboom op de kwaliteit en kies een boom met een mooie vorm en stevige takken. Houd de kerstboom ongeveer vier weken in huis voordat je hem weer weggooit.

Plaats een reactie