Wanneer zijn lastminutes het goedkoopst?

Veel mensen boeken hun vakantie graag ruim van tevoren, maar soms kan het ook voordelig zijn om op het laatste moment te boeken. Dit worden ook wel lastminutes genoemd. Maar wanneer zijn lastminutes eigenlijk het goedkoopst?

De beste tijd om lastminutes te boeken

Over het algemeen geldt dat lastminutes het goedkoopst zijn als je kort voor vertrek boekt. Dit komt omdat reisorganisaties en hotels graag hun laatste plekken willen opvullen en daarom flinke kortingen geven. Als je flexibel bent in je reisdata en bestemming, kun je hier flink van profiteren.

De beste tijd om lastminutes te boeken is meestal tussen de 4 en 6 weken voor vertrek. Dan hebben reisorganisaties een goed beeld van hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn en kunnen ze hun prijzen hierop aanpassen. Ook kun je dan nog profiteren van vroegboekkortingen die soms nog gelden.

Waar moet je op letten bij het boeken van lastminutes?

Als je lastminutes gaat boeken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de annuleringsvoorwaarden. Bij lastminutes geldt vaak dat je niet meer kunt annuleren of dat er hoge kosten aan verbonden zijn. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je op de geplande datum kunt vertrekken.

Ook is het verstandig om te kijken naar de reisduur en de vertrekluchthaven. Soms zijn lastminutes alleen beschikbaar voor een korte periode of moet je vertrekken vanaf een andere luchthaven dan je gewend bent. Houd hier rekening mee bij het boeken.

Waar vind je de beste lastminute deals?

Er zijn verschillende websites waar je lastminute deals kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op websites als Vakantiepiraten, Travelbird en Lastminute.nl. Ook kun je je inschrijven voor nieuwsbrieven van reisorganisaties, zodat je als eerste op de hoogte bent van de beste deals.

Daarnaast kun je ook kijken naar de mogelijkheden bij reisbureaus. Zij hebben vaak goede contacten met reisorganisaties en kunnen je helpen bij het vinden van de beste lastminute deals.

Conclusie

Als je flexibel bent in je reisdata en bestemming, kan het boeken van lastminutes een voordelige optie zijn. Over het algemeen geldt dat lastminutes het goedkoopst zijn als je kort voor vertrek boekt, tussen de 4 en 6 weken voor vertrek. Let wel op de annuleringsvoorwaarden en kijk goed naar de reisduur en vertrekluchthaven. Op websites als Vakantiepiraten, Travelbird en Lastminute.nl kun je goede lastminute deals vinden, maar ook reisbureaus kunnen je hierbij helpen.

Plaats een reactie