Wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

De jaarwisseling is voor veel mensen een bijzonder moment. Het is een moment van terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Een traditie die bij de jaarwisseling hoort, is het kopen van een oudejaarslot. Maar wanneer zijn oudejaarsloten te koop?

Start verkoop oudejaarsloten

De verkoop van oudejaarsloten start elk jaar op 1 november. Vanaf deze datum zijn de loten te koop bij verschillende verkooppunten, zoals supermarkten, tabakszaken en sigarenwinkels. Ook kun je online oudejaarsloten kopen via de website van de Staatsloterij.

De verkoop van oudejaarsloten loopt door tot en met 31 december. Op oudejaarsdag kun je tot 18.00 uur nog een oudejaarslot kopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de loten. Het kan zijn dat een verkooppunt eerder door zijn voorraad heen is.

Waarom oudejaarsloten kopen?

Veel mensen kopen een oudejaarslot omdat ze graag kans willen maken op de hoofdprijs van 30 miljoen euro. Maar er zijn meer redenen om een oudejaarslot te kopen. Zo is het een leuke traditie om samen met vrienden of familie een lot te kopen en samen te dromen over wat je zou doen met de hoofdprijs.

Daarnaast steun je met het kopen van een oudejaarslot ook goede doelen. Een deel van de opbrengst van de Staatsloterij gaat namelijk naar goede doelen op het gebied van sport, cultuur, volksgezondheid en welzijn.

Wat zijn de winkansen?

De winkansen bij de Staatsloterij zijn relatief hoog. Bij de oudejaarstrekking is de kans op het winnen van een prijs 1 op 2,8. Dit betekent dat bijna 36% van de verkochte loten een prijs wint. De kans op het winnen van de hoofdprijs van 30 miljoen euro is wel klein, namelijk 1 op 3.900.000.

Conclusie

De verkoop van oudejaarsloten start elk jaar op 1 november en loopt door tot en met 31 december. Op oudejaarsdag kun je tot 18.00 uur nog een oudejaarslot kopen. Met het kopen van een oudejaarslot maak je niet alleen kans op mooie prijzen, maar steun je ook goede doelen. De winkansen bij de Staatsloterij zijn relatief hoog, maar de kans op het winnen van de hoofdprijs blijft klein. Toch blijft het kopen van een oudejaarslot een leuke traditie om samen met vrienden of familie het nieuwe jaar in te luiden.

Plaats een reactie