Wanneer zijn puppies zindelijk?

Als je een puppy in huis haalt, is het belangrijk om te weten wanneer hij zindelijk is. Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een puppy en kan soms wat tijd en geduld vergen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over wanneer puppies zindelijk zijn en hoe je ze het beste kunt trainen.

Wanneer beginnen puppies met zindelijk worden?

Puppies beginnen meestal met zindelijk worden als ze ongeveer 12 weken oud zijn. Dit betekent niet dat ze op deze leeftijd al volledig zindelijk zijn, maar het is wel het moment waarop je kunt beginnen met zindelijkheidstraining. Het is belangrijk om te weten dat elke puppy anders is en dat sommige puppies sneller zindelijk worden dan andere.

Hoe kun je een puppy zindelijk maken?

Er zijn verschillende manieren om een puppy zindelijk te maken. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Maak een vaste routine: Laat je puppy op vaste tijden uit, bijvoorbeeld na het eten, na het spelen en voor het slapen gaan. Zo leert je puppy wanneer hij naar buiten moet om zijn behoefte te doen.
  • Beloon goed gedrag: Als je puppy buiten zijn behoefte doet, geef hem dan een beloning, zoals een koekje of een aai over zijn bol. Zo leert je puppy dat hij goed gedrag vertoont als hij buiten zijn behoefte doet.
  • Wees geduldig: Het kan even duren voordat je puppy volledig zindelijk is. Wees geduldig en blijf consequent in je training. Geef niet op als het even niet lukt.
  • Gebruik een bench: Een bench kan helpen bij de zindelijkheidstraining. Zet je puppy in de bench als je even weg moet of als je geen oogje in het zeil kunt houden. Zo voorkom je dat je puppy binnen zijn behoefte doet.

Wat zijn de tekenen dat een puppy zindelijk is?

Er zijn een aantal tekenen dat een puppy zindelijk is:

  • Je puppy geeft aan dat hij naar buiten moet door bijvoorbeeld te blaffen of naar de deur te lopen.
  • Je puppy doet zijn behoefte altijd buiten en niet meer binnen.
  • Je puppy kan langer zijn plas ophouden en hoeft minder vaak naar buiten.

Wat moet je doen als je puppy toch binnen zijn behoefte doet?

Als je puppy binnen zijn behoefte doet, is het belangrijk om rustig te blijven en niet boos te worden. Straf je puppy niet, maar neem hem direct mee naar buiten. Zo leert je puppy dat hij buiten zijn behoefte moet doen en niet binnen. Maak de plek waar je puppy binnen zijn behoefte heeft gedaan goed schoon met een speciale reiniger die de geur van urine en ontlasting neutraliseert. Zo voorkom je dat je puppy op dezelfde plek weer zijn behoefte doet.

Conclusie

Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van een puppy. Puppies beginnen meestal met zindelijk worden als ze ongeveer 12 weken oud zijn, maar het kan even duren voordat ze volledig zindelijk zijn. Door een vaste routine aan te houden, goed gedrag te belonen, geduldig te zijn en eventueel een bench te gebruiken, kun je je puppy zindelijk maken. Let op de tekenen dat je puppy zindelijk is en wees consequent in je training. Als je puppy toch binnen zijn behoefte doet, blijf dan rustig en neem hem direct mee naar buiten.

Plaats een reactie