Wanneer zijn pups zindelijk?

Als je net een puppy hebt gekregen, is het belangrijk om te weten wanneer je kunt verwachten dat hij zindelijk wordt. Het is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van je pup en het kan een uitdaging zijn om hem op de juiste manier te trainen. In dit artikel zullen we bespreken wanneer pups zindelijk worden en hoe je ze het beste kunt trainen.

Wanneer worden pups zindelijk?

Over het algemeen worden pups zindelijk tussen de leeftijd van 12 en 16 weken. Dit kan echter variƫren afhankelijk van het ras en de individuele pup. Sommige pups kunnen al zindelijk zijn op 8 weken, terwijl anderen er langer over doen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat zindelijkheidstraining een proces is dat tijd en geduld vereist. Het is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt en het kan enkele weken of zelfs maanden duren voordat je pup volledig zindelijk is.

Hoe train je een pup om zindelijk te worden?

Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om je pup zindelijk te maken. Hier zijn enkele tips:

1. Maak een routine

Probeer een routine te maken voor je pup. Laat hem op vaste tijden uit om te plassen en poepen, bijvoorbeeld na het eten, na het spelen en voordat hij gaat slapen. Dit helpt je pup om te begrijpen wanneer het tijd is om naar buiten te gaan.

2. Gebruik een bench

Een bench kan een handig hulpmiddel zijn bij het zindelijk maken van je pup. Pups hebben van nature de neiging om hun slaapruimte schoon te houden, dus als je pup in een bench slaapt, zal hij minder snel binnen plassen of poepen. Zorg er wel voor dat de bench groot genoeg is voor je pup om comfortabel in te liggen en te staan.

3. Beloon goed gedrag

Beloon je pup wanneer hij buiten plast of poept. Geef hem een traktatie of veel lof en aandacht. Dit zal hem aanmoedigen om buiten te blijven plassen en poepen.

4. Wees geduldig

Zindelijkheidstraining kan frustrerend zijn, maar het is belangrijk om geduldig te blijven. Straf je pup niet als hij binnen plast of poept, maar corrigeer hem rustig en breng hem naar buiten om zijn behoeften te doen. Het kan even duren voordat je pup het begrijpt, maar met geduld en consistentie zal hij uiteindelijk zindelijk worden.

Conclusie

Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je pup. Het is een proces dat tijd en geduld vereist, maar met de juiste training en routine zal je pup uiteindelijk zindelijk worden. Onthoud dat elke pup anders is en dat het normaal is dat sommige pups er langer over doen dan andere. Blijf geduldig en consistent en je zult beloond worden met een zindelijke pup.

Plaats een reactie