Wanneer zijn restaurants weer open?

De horeca is hard getroffen door de coronacrisis. Sinds half oktober 2020 zijn alle restaurants in Nederland gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Veel mensen vragen zich af wanneer ze weer uit eten kunnen gaan. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wanneer zijn restaurants weer open?

De huidige situatie

Op dit moment zijn alle restaurants in Nederland nog steeds gesloten. Wel is het mogelijk om eten af te halen of te laten bezorgen. Ook zijn er enkele uitzonderingen op de sluiting, zoals hotels die hun gasten nog wel mogen voorzien van maaltijden.

De sluiting van de horeca is onderdeel van de maatregelen die de overheid heeft genomen om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Het is nog niet bekend wanneer de restaurants weer open mogen.

De routekaart

De overheid heeft een routekaart opgesteld waarin staat welke maatregelen er genomen worden bij welk niveau van besmettingen. Op dit moment bevindt Nederland zich in niveau 4, het hoogste niveau. Bij dit niveau zijn alle restaurants gesloten.

Om weer open te kunnen gaan, moet Nederland eerst naar niveau 3. Bij dit niveau mogen restaurants weer open, maar wel onder strikte voorwaarden. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende afstand gehouden worden tussen de tafels en mogen er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn.

Om naar niveau 3 te kunnen gaan, moet het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames dalen. Ook moet het aantal mensen dat zich laat vaccineren toenemen. Het is nog niet bekend wanneer Nederland naar niveau 3 zal gaan.

De toekomst

Het is nog onduidelijk hoe de toekomst eruit zal zien voor de horeca. Het is mogelijk dat restaurants in de toekomst weer tijdelijk gesloten moeten worden als het aantal besmettingen weer stijgt. Ook kan het zijn dat er nieuwe maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Veel restaurants hebben het moeilijk tijdens de coronacrisis. Ze hebben minder inkomsten doordat ze gesloten zijn en moeten extra kosten maken om aan de maatregelen te voldoen als ze weer open mogen. Het is daarom belangrijk om de horeca te steunen door bijvoorbeeld eten af te halen of te laten bezorgen.

Conclusie

Op dit moment zijn alle restaurants in Nederland nog gesloten. Om weer open te kunnen gaan, moet Nederland naar niveau 3 op de routekaart. Het is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren. Het is belangrijk om de horeca te steunen tijdens deze moeilijke periode.

Plaats een reactie