Wanneer zijn sportscholen weer open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is het sluiten van sportscholen. Veel mensen vragen zich af wanneer sportscholen weer open zullen gaan. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we wat je nog meer moet weten over het onderwerp.

Wanneer gaan sportscholen weer open?

Op dit moment is nog niet bekend wanneer sportscholen weer open zullen gaan. Het kabinet heeft aangegeven dat de maatregelen in ieder geval tot en met 19 mei van kracht blijven. Dit betekent dat sportscholen in ieder geval tot die tijd gesloten zullen blijven. Het is nog niet duidelijk of de maatregelen na 19 mei verlengd zullen worden of dat er versoepelingen zullen komen.

Er wordt wel gesproken over het geleidelijk openen van sportscholen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat eerst individuele sporters weer welkom zijn en dat later groepslessen weer mogelijk worden. Ook wordt er gesproken over het invoeren van strikte hygi├źnemaatregelen, zoals het verplicht dragen van mondkapjes en het regelmatig desinfecteren van apparatuur.

Wat kun je in de tussentijd doen?

Hoewel sportscholen op dit moment gesloten zijn, betekent dit niet dat je helemaal niet meer kunt sporten. Er zijn verschillende alternatieven die je kunt overwegen:

  • Ga buiten sporten. Hardlopen, fietsen en wandelen zijn allemaal activiteiten die je buiten kunt doen. Zorg wel dat je voldoende afstand houdt van andere mensen.
  • Volg online workouts. Veel sportscholen bieden online workouts aan die je thuis kunt doen. Ook zijn er talloze gratis workouts te vinden op YouTube.
  • Maak gebruik van fitnessapparatuur thuis. Als je thuis fitnessapparatuur hebt, kun je hier natuurlijk gebruik van maken. Als je geen apparatuur hebt, kun je bijvoorbeeld weerstandsbanden aanschaffen.

Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook als sportscholen gesloten zijn. Regelmatig sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Conclusie

Op dit moment is nog niet bekend wanneer sportscholen weer open zullen gaan. Het kabinet heeft aangegeven dat de maatregelen in ieder geval tot en met 19 mei van kracht blijven. Er wordt wel gesproken over het geleidelijk openen van sportscholen en het invoeren van strikte hygi├źnemaatregelen. In de tussentijd kun je buiten sporten, online workouts volgen of gebruik maken van fitnessapparatuur thuis. Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook als sportscholen gesloten zijn.

Plaats een reactie