Wanneer zijn teefjes loops?

Als eigenaar van een teefje is het belangrijk om te weten wanneer zij loops wordt. Dit is namelijk het moment waarop zij vruchtbaar is en dus gedekt kan worden. Maar wanneer zijn teefjes loops en waar moet je op letten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en vertellen we meer over het onderwerp.

Wat is loops zijn?

Loops zijn is de periode waarin een teefje vruchtbaar is en dus gedekt kan worden. Dit wordt ook wel de oestrus genoemd. Tijdens deze periode produceert het teefje hormonen die ervoor zorgen dat zij aantrekkelijk wordt voor reuen. Dit uit zich onder andere in het feit dat zij bloed verliest uit haar vagina en een bepaalde geur afgeeft.

Wanneer zijn teefjes loops?

De eerste loopsheid van een teefje vindt meestal plaats tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden. Dit kan echter per ras en individu verschillen. Zo zijn kleine rassen vaak eerder loops dan grote rassen en kan het bij sommige rassen wel anderhalf jaar duren voordat zij voor het eerst loops worden.

Na de eerste loopsheid vindt de volgende loopsheid meestal plaats na ongeveer 6 maanden. Dit kan echter ook weer per individu verschillen. Over het algemeen worden teefjes twee keer per jaar loops, maar ook hier zijn uitzonderingen op.

Hoe herken je dat een teefje loops is?

Het is belangrijk om te weten wanneer een teefje loops is, zodat je hier rekening mee kunt houden. Er zijn een aantal signalen die erop kunnen wijzen dat een teefje loops is:

– Bloedverlies uit de vagina: tijdens de loopsheid verliest een teefje bloed uit haar vagina. Dit kan variĆ«ren van een paar druppels tot een flinke hoeveelheid. Het bloedverlies duurt meestal zo’n 2 tot 3 weken.

– Verandering van gedrag: tijdens de loopsheid kan het gedrag van een teefje veranderen. Zo kan zij aanhankelijker zijn dan normaal en meer aandacht vragen. Ook kan zij wat prikkelbaarder zijn.

– Aantrekkelijke geur: tijdens de loopsheid produceert een teefje een bepaalde geur die aantrekkelijk is voor reuen. Dit kan ervoor zorgen dat reuen in de buurt van het teefje komen en haar willen dekken.

Wat moet je doen als je teefje loops is?

Als je teefje loops is, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

– Houd je teefje aan de lijn: tijdens de loopsheid kan je teefje ontsnappen om op zoek te gaan naar een reu. Houd haar daarom altijd aan de lijn als je haar uitlaat.

– Gebruik een loopsheidbroekje: om te voorkomen dat je teefje bloed verliest in huis, kun je een loopsheidbroekje gebruiken. Dit is een broekje dat je om haar achterwerk doet en waarin je een maandverbandje kunt plaatsen.

– Laat je teefje niet dekken: als je niet van plan bent om te fokken met je teefje, is het belangrijk om haar niet te laten dekken. Dit kan namelijk leiden tot ongewenste nestjes.

– Overweeg sterilisatie: als je niet van plan bent om te fokken met je teefje, kun je overwegen om haar te laten steriliseren. Hierdoor wordt zij niet meer loops en kan zij ook niet meer drachtig worden.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten wanneer je teefje loops is, zodat je hier rekening mee kunt houden. De eerste loopsheid vindt meestal plaats tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden en daarna worden teefjes meestal twee keer per jaar loops. Tijdens de loopsheid verliest een teefje bloed uit haar vagina, produceert zij een aantrekkelijke geur en kan haar gedrag veranderen. Als eigenaar kun je een loopsheidbroekje gebruiken en je teefje aan de lijn houden om te voorkomen dat zij ontsnapt en gedekt wordt. Als je niet van plan bent om te fokken met je teefje, kun je overwegen om haar te laten steriliseren.

Plaats een reactie