Wanneer zijn de verkiezingen in de Verenigde Staten?

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn een belangrijk moment voor de Amerikaanse bevolking en de rest van de wereld. Het is een moment waarop de Amerikanen hun stem kunnen laten horen en kunnen beslissen wie de volgende president van de Verenigde Staten zal worden. Maar wanneer zijn de verkiezingen in de Verenigde Staten?

De datum van de verkiezingen

De verkiezingen in de Verenigde Staten vinden elke vier jaar plaats op de eerste dinsdag van november. Dit jaar, in 2020, vinden de verkiezingen plaats op 3 november. Dit is de dag waarop de Amerikanen naar de stembus gaan om hun stem uit te brengen voor de volgende president van de Verenigde Staten.

Hoe werken de verkiezingen in de Verenigde Staten?

De verkiezingen in de Verenigde Staten werken anders dan in Nederland. In de Verenigde Staten wordt de president niet direct gekozen door de bevolking, maar door middel van het kiescollege. Het kiescollege bestaat uit 538 kiesmannen en -vrouwen, die worden gekozen door de bevolking in de verschillende staten. Elke staat heeft een aantal kiesmannen en -vrouwen dat overeenkomt met het aantal zetels dat de staat heeft in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De kandidaat die de meerderheid van de kiesmannen en -vrouwen achter zich heeft, wordt de volgende president van de Verenigde Staten.

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn dus niet alleen belangrijk voor de presidentskandidaten, maar ook voor de kandidaten voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Deze verkiezingen vinden ook plaats op 3 november en zijn belangrijk voor de politieke balans in de Verenigde Staten. Als de Democraten bijvoorbeeld de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat krijgen, kan dit grote gevolgen hebben voor het beleid van de volgende president.

De campagne

De campagne voor de verkiezingen in de Verenigde Staten begint al maanden, zo niet jaren, voordat de verkiezingen plaatsvinden. De kandidaten voeren campagne door het hele land en proberen de bevolking te overtuigen van hun standpunten en plannen voor de toekomst. Dit gebeurt onder andere door middel van debatten, televisiereclames en bijeenkomsten met kiezers.

De campagne voor de verkiezingen in 2020 is al in volle gang. De Democratische Partij heeft Joe Biden gekozen als hun kandidaat voor het presidentschap, terwijl de Republikeinse Partij Donald Trump heeft gekozen als hun kandidaat. Beide kandidaten voeren momenteel campagne door het hele land en proberen de bevolking te overtuigen van hun standpunten en plannen voor de toekomst.

Conclusie

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn een belangrijk moment voor de Amerikaanse bevolking en de rest van de wereld. Dit jaar vinden de verkiezingen plaats op 3 november en zullen de Amerikanen beslissen wie de volgende president van de Verenigde Staten zal worden. De verkiezingen werken anders dan in Nederland en worden beslist door middel van het kiescollege. De campagne voor de verkiezingen is al in volle gang en de kandidaten voeren campagne door het hele land.

Plaats een reactie