Vanaf wanneer zijn de kappers open?

De afgelopen maanden hebben we allemaal te maken gehad met de gevolgen van de coronacrisis. Een van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, is de sluiting van kapperszaken. Veel mensen hebben hierdoor hun haar niet kunnen laten knippen of kleuren. Maar vanaf wanneer zijn de kappers weer open?

De eerste sluiting

Op 23 maart 2020 werden alle kapperszaken in Nederland gesloten. Dit was een van de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting gold in eerste instantie voor een periode van drie weken, maar werd later verlengd tot en met 19 mei 2020.

Tijdens de sluiting mochten kappers alleen nog maar noodzakelijke behandelingen uitvoeren, zoals het knippen van het haar van mensen die in de zorg werken. Voor de meeste mensen betekende dit dat ze hun haar niet konden laten knippen of kleuren.

De heropening

Op 6 mei 2020 maakte het kabinet bekend dat kapperszaken vanaf 11 mei 2020 weer open mochten. Dit was goed nieuws voor veel mensen die al wekenlang wachtten op een knipbeurt. Wel waren er een aantal voorwaarden verbonden aan de heropening.

Zo moesten kapperszaken zich houden aan een protocol dat was opgesteld door de brancheorganisatie ANKO. Dit protocol bevatte onder andere richtlijnen voor hygiëne en afstand houden. Ook moesten klanten een afspraak maken en mochten er niet te veel mensen tegelijkertijd in de kapperszaak aanwezig zijn.

De tweede sluiting

Helaas duurde de heropening van de kapperszaken niet lang. Op 15 december 2020 werden alle niet-essentiële winkels en contactberoepen, waaronder kapperszaken, opnieuw gesloten. Dit was een gevolg van de tweede golf van het coronavirus.

De sluiting gold in eerste instantie voor een periode van vijf weken, maar werd later verlengd tot en met 2 maart 2021. Tijdens de sluiting mochten kappers alleen nog maar noodzakelijke behandelingen uitvoeren, zoals het knippen van het haar van mensen die in de zorg werken.

De heropening in 2021

Op 23 februari 2021 maakte het kabinet bekend dat kapperszaken vanaf 3 maart 2021 weer open mochten. Dit was goed nieuws voor veel mensen die al wekenlang wachtten op een knipbeurt. Wel waren er opnieuw een aantal voorwaarden verbonden aan de heropening.

Zo moesten kapperszaken zich houden aan hetzelfde protocol als bij de heropening in mei 2020. Ook moesten klanten een afspraak maken en mochten er niet te veel mensen tegelijkertijd in de kapperszaak aanwezig zijn.

Conclusie

Vanaf 3 maart 2021 zijn kapperszaken in Nederland weer open. Dit is goed nieuws voor veel mensen die al wekenlang wachtten op een knipbeurt. Wel moeten kapperszaken zich houden aan een protocol dat onder andere richtlijnen bevat voor hygiëne en afstand houden. Ook moeten klanten een afspraak maken en mogen er niet te veel mensen tegelijkertijd in de kapperszaak aanwezig zijn.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat kapperszaken twee keer gesloten zijn geweest. Hopelijk blijven de kapperszaken nu open en kunnen we weer genieten van een frisse coupe.

Plaats een reactie